Vučić: Spreman sam da predam vlast ako me neko pobedi, a ne verujem da može 1Foto: Beta

Predsednik Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je danas da nikada nije rekao da nije spreman da preda vlast ukoliko izgubi na nekim narednim izborima.

„Nikada to nisam rekao. Predaću vlast svakome ko pobedi na izborima. Samo sam rekao da mislim da me neće pobediti i da ću ja pre sam da odem nego što će oni da pobede“, rekao je Vučić novinarima u Kovinu.

On je podsetio da je svojevremeno rekao da je spreman da ode sa vlasti čak i ako mu podrška građana padne na 26 odsto a da sada, pet godina nakon te izjave, i dalje ima stabilnu podršku i duplo veću od toga.

Vučić je ponovo najavio da će u SNS uskoro doći do određenih personalnih promena.

„Znao sam da ćete se svakome više radovati nego meni, ali ne sekirajte se – uskoro će biti tako“, rekao je on.

Komentarišući kampanju opozicije koja promoviše ideju bojkota izbora, Vučić je rekao da ne želi da govori o njima ali da mu se čini da je, po rezultatima istraživanja javnog mnjenja, „narod tome stao na put.

„Pogledao sam sinoć istraživanja javnog mnjenja i vidim da je to… Ali neću da to da im govorim“, rekao je Vučić.

Niko nam ne nudi podelu Kosova, ne treba lagati narod

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je danas izjavio da „u vezi s Kosovom nam niko ništa ne nudi, nema ponude o podeli Kosova, niko neće da nam da ništa, i oko 100 zemalja koje su priznale Kosovo neće od toga odustati i hoće da vide Srbiju bez Kosova“.

Vučić je naglasio da „treba razumeti težinu pozicije Srbije“ i da „ne treba lagati narod“ da je „naša pozicija lakša“ nego što jeste.

Rekao je da „svi uporno ponavljaju da je on izdajnik“ i da je „doveden (na vlast) da nešto potpiše“ u vezi s Kosovom.

„Svi kažu da sam obećao da ću da potpišem, a šta da potpišem – ništa,“ rekao je Vučić.

Pozvao je „građane da ga smene“ i da, „ako misle da je bolje“, dovedu nekog drugog „ko će psovati majku svakome državniku iz zemlje koja je priznala Kosovo“.

Vučić je rekao da „niko neće“ kompromis koji on nudi, a i da je kompromis odbacio i pobednik kosovskih izbora Aljbin Kurti.

Ocenio je da Kurti „još snažnije nastavlja politiku“ odlazećeg premijera Ramuša Haradinaja što za kosovske Srbe „nije dobra poruka“. Rekao je da se politika Prištine svodi na to da Srbiju i Srbe koji sarađuju s Beogradom izbace iz institucija.

Odgovarajući na pitanja o izjavama iz Prištine da ne žele ministra iz Srpske liste, Vučić je rekao da po zakonima Kosova u vladu ne može ministar s liste koja nema makar jednog poslanika, ali da će Kurti „Radu Trajković, za koju niko nije glasao, da uvede Vladu Kosova“.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari