Vučić: Srbija neće biti džak za udaranje 1Foto: Fonet/AP

Svaki razgovor je blagorodan i dobrodošao, i uvek je dobro iznositi stavove,
izjavio je danas predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić u Sarajevu, posle sastanka lidera Zapadnog Balkana za koji je rekao da je bio pozitivan.

On je novinarima rekao i da Srbija neće biti džak za udaranje nikome. Svi su glasni, sa različitih strana, kad god je trebalo Srbija da se kritikuje, a kad je potrebno da se nekom drugom stavi do znanja da je pogrešio, to se stavi pod tepih, naveo je Vučić.

„To su činjenice i istina, nema tu neke velike filozofije“, rekao je Vučić.

On je podvukao da susret sa bošnjačkim predstavnicima uvek značajan, budući da Srbi sa njima treba da grade dobre odnose za budućnost, čuvaju mir i stabilnost.

Naglasio je i da je Srbija bila potpuno iskrena, otvorena i da je govorio šta misli o svemu što se desilo u prethodnim godinama.

O tome kada bi zemlje Zapadnog Balkana mogle da se učlane u EU rekao je da se u Srbiji već 2000. i 2001. govorilo da ćemo 2003, zatim 2007. a potom i 2011. godine biti članica EU, a da više niko ne pominje datume.

„To može da govori nešto o Srbiji, ali i o EU i njenom odnosu“, rekao je Vučić.

On je ocenio i da komesar za proširenje Johanes Han dobro razume prilike u regionu, iako sa pozicije na kojoj je to javno ne može da saopšti. Upitan da li očekuje reagovanje iz EU na dešavanja na Kosovu, Vučić je rekao da je portparol Evropske komisije Maja Kocijančič danas u saopštenju navela da problem imovine mora drugačije da se rešava.

Komentarišući izjavu Hašima Tačija da to nije imovina Srbije, odgovorio je: „Tači je inače poznat kao stručnjak za pravna pitanja, što je poznato i na Balkanu, a i šire u svetu“. On je rekao i da je predložio da se, posle Trsta, sledeći sastanak predstavnika Zapadnog Balkana sa zvaničnicima EU održi u Nišu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari