Vučić: Srbija usredsređena na jačanje odnosa sa SAD 1Foto: FoNet/TV FoNet

Uvođenje taksi na srpsku robu, kao i poslednje akcije prištinskih policijskih jedinica na severu Kosova, predstavljaju najgrublje kršenje odredbi CEFTA, kao i Briselskog sporazuma i da takvi potezi vode destabilizaciji celog regiona.

Ovo je Srbije Alksandar Vučić rekao na prijemu delegacije Atlantskog saveta iz Vašingtona, koju predvodi izvršni potpredsednik Dejmon Vilson.

On je delegaciji, koja u Beogradu boravi u okviru studijske posete regionu, ukazao na političko-bezbednosnu situaciju na Zapadnom Balkanu i istakao čvrsto opredeljenje Srbije da svojim radom doprinosi regionalnoj stabilnosti i razvoju i zahvalio SAD na dosadašnjoj podršci ekonomskim reformama i evrointegracijama Srbije, kao i na pokušajima da doprinesu rešenju problema u dijalogu sa Prištinom.

„Predsednik Vučić je istakao da je Srbija usredsređena na jačanje političkih i ekonomskih odnosa sa SAD i izrazio nadu da će unapređenje bilateralnih odnosa biti nastavljeno i kroz uspešnu saradnju u oblasti ekonomije, kao i da će američke kompanije, s obzirom na dobre ekonomske pokazatelje srpske privrede, pokazati još veće interesovanje za ulaganje u Srbiji“, navodi se u saopštenju.

Delegacija, koju čine predstavnici i republikanaca i demokrata, zahvalila je Vučiću na naporima koje ulaže u očuvanje i unapređenje regionalne stabilnosti, potpredsednik Dejmon Vilson izjavio je da je važno da Srbija gradi i ima koristi od odnosa sa Amerikom i drugim zemaljama u Evropi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari