Vučić: Srbija želi da unapredi saradnju sa Azerbejdžanom 1Foto: MGSI

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Bakuu, posle razgovora sa predsednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevim, da Srbija želi da u svim sferama unapredi saradnju sa tom zemljom, za šta postoji ogroman prostor i zahvalio na podršci integritetu i suverenitetu Srbije.

Od saradnje u izgradnji saobraćajnica u čemu su se azerbejdžanske kompanije pokazale izuzetno uspešne u Srbiji, preko kupoprodaje poljoprivrednih proizvoda, do saradnje u zdravstvu, sportu, kulturi, možemo da dostignemo neuporedivo više nivoe, do vojno-tehničeke saradnje, rekao je Vučić koji boravi u dvodnevnoj zvaničnoj poseti u Bakuu na poziv azerbejdžanskog predsednika.

On je napomenuo da je zbog toga u poseti sa delegacijom koju čini više od polovine resora Vlade Srbije, u nameri da se odnosi uporede.

Za nas je od izuzetnog značaja razvijanje prijateljstva sa Azerbejdžanom u interesu obe zemlje i oba naroda, dodao je Vučić.

Zahvalni smo Vam na podršci integritetu i suverenitetu Srbije, mi podržavamo teritorijalni integritet Azerbejdžana, i te pozicije s obe strane se neće menjati ni u buduće, naglasio je predsednik Srbije.

Izuzetno cenimo politiku Alijeva koji štiti nezavisnost svoje zemlje i čuva slobodu svog naroda u regionu, koji je na vetrometini pod stalnim uticajem sila, vi ste uspeli da svoju zemlju sačuvate, izjavio je Vučić.

On je najavio da će uskoro, posle tri godine, ponovo biti održana sednica Mešovitog komiteta dve zemlje.

Vučić je naglasio da je posebno značajno za Srbiju da nema otvorenih pitanja sa Azerbejdžanom, i da se dve zemlje obostrano podržavaju u svim međunarodnim forumima i institucijama.

Čestitao je predsedniku Alijevu što su uspeli da ostvare rast od tri odsto u „nenaftnom sektoru“, napominjući da je Srbija ostvarila odlične rezultate u prvom kvartalu i da se nada da nastaviti do kraja godine.

On se zahvalio što je jedan od prvih, posle ubedljive pobede Alijeva na predsedničkim izborima, posetio Azerbejdžan i pozvao je Alijeva u posetu Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari