Vučić: Srećan sam što se Ksenija Božović priključila Srpskoj listi 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je srećan što se Ksenija Božović iz Građanske inicijative Sloboda, demokratija i pravda priključila Srpskoj listi.

Vučić je za TV prva rekao da su se osim nje pridružili i „drugi“ i da je jedinstvo na Kosovu i Metohiji od državnog, a ne partijskog interesa.

„Srećan sam zbog Ksenije i mnogih drugih što su se priključili. Nama je najvažnije jedinstvo koje nije protiv bilo koga drugog nego jedinstvo kojim se suprotstavljamo pokušajima kako Albanaca, tako dela međunarodne zajednice i onih koje oni podržavaju u Srbiji na rušenje tog jedinstva. Mi moramo da budemo što snažniji, hrabriji i jedistveniji da očuvama naše nacionalne interese na Kosovu i Metohiji“, rekao je Vučić.

On je kazao da poznaje Kseniju Božović još kada je bila predsednica Skupštine u mtrovici i kazao za nju da je ozbiljna, inteligntna žena i da priključlenje Srpskoj listi govoiri o namerama da se sve snage ujedine u cilju opstanaka na KiM.

„To nije pitanje partije već drzavnih interesa“, rekao je Vučić.

Građanska inicijativa SDP saopštila je danas da će na predstojeće parlamentarne izbore na Kosovu i Metohiji izaći „sa ostalim političkim opcijama koje će se naći na listi Srpska lista – Aleksandar Vučić“.

Inicijativa je u obrazloženju te odluke navela da je „Srbima na Kosovu i Metohiji u ovim trenucima preko potrebno jedinstvo i podrška države Srbije radi opstanka i očuvanja državnih i nacionalnih interesa“.

Građansku inicijativu SDP osnovao je Oliver Ivanović koji je ubijen ispred stranačkih prostorija u severnom delu Kosovske Mitrovice 16. januara 2018. godine. Nalogodavci i izvršioci tog zločina do danas nisu otkriveni.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić najavio je ranije da će ta politička organizacija danas saopštiti konačnu odluku o učešću na vanrednim parlamentarnim izborima na Kosovu koji su raspisani za 6. oktobar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari