Vučić: Svaki Srbin, ma kako se zvao, biće uhapšen ako je učestvovao u ubistvu Ivanovića 1Foto: Stanislav Milojković

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas će svaki Srbin, „ma kako da se zove“, biti uhapšen istog trenutka ako se utvrdi da je učestvovao u ubistvu lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.

Odgovarajući na pitanja novinara posle obilaska spomen-sobe „Kosmetske žrtve“, Vučić je kazao da na rasvetljavanju tog zločina radi „vrhunski tim BIA“ koji se kako je ocenio, „ozbiljno bore da se otkrije istina“.

„Iako nismo mogli da vodimo uvidjaj, iako nijednog sekunda nismo mogli da saradjujemo sa Prištinom a de fakto ni sa Euleksom, mi i dalje vodimo najozbiljniju istragu i verujem da ćemo otkriti sve koji su u tom strašnom zločinu učestvovali“, kazao je Vučić.

On je naveo da će „istog trenutka“ biti uhapšen svaki Srbin, ma kako se on zvao, ako se utvrdi da je učestvovao u ubistvu Ivanovića.

„Jedan Srbin je bio ispitan, i to je Milan Radoičić, i za njega je utvrdjeno u tome nije učestvovao“, kazao je predsednik Srbije.

Vučić je optužio političke protivnike da pokušavaju „usputno“ da prebace na njega odgovornost za ubistvo Ivanovića.

„Ta vrsta potrebe političkih protivnika da kad ne znaju kako da se izbore sa nečijim radom, posvećenošću, obrazovanjem, da moraju da lažu javnost, to su tako strašne i monstruozne stvari da više govore o njima nego o meni. Neću bežati od vas ili bilo koga drugog što bi usputno hteo da mi nabaci krivicu za to ubistvo. Nisam nikog ubio, niti ću a Oliveru dok je bio u zatvoru, i njegovoj porodici, pomogao sam samo ja“, rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari