Vučić: U Brisel u utorak ide i Nikolić 1Foto: EPA / Dorđe Savić

U utorak u večernjim satima imaćemo nastavak dijaloga sa Prištinom u Briselu pod pokroviteljstvom visoke predstavnice EU Federike Mogerini.

Sa srpske strane ići će predsednik Srbije Tomislav Nikolić i ja, a mislim i da će Albanci dovesti svoje najviše predstavnike, najavio je danas predsednik vlade Aleksandar Vučić.

„Mislim da će biti razuma i racionalnog peristupa da se više nikad ne dovozi oružje i opruđe usredine naseljene Srbima da bi se pokazali mišići. Za Srbiju je najvažnije da se izbegnu provokacije“, rekao je Vučić na početku današnje konferencije za novinare, prenosi FoNet.

B92 prenosi da se predsednik vlade posebno se osvrnuo o medijske napise o vozu.

„Svi su govorili i pravili priču o vozu, i strani i domaći mediji, a važno mi je da to ljudi u Srbiji znaju, jer mi ne možemo da utičemo na vladine medije zemalja koje su priznale nezavisnost Kosova. Dakle, Albanci nisu videli voz, a da su iskoristili indijanske trikove i stavili uvo na prugu nisu mogli ni da čuju voz. Voz je bio zaustavljen 50 kilometara da mesta gde su ga oni čekali. I ako se stavim u njihove cipele, oni su mogli da kažu – nama se ne sviđa kakav je voz, ali zašto su onda četiri sata kasnije doveli oružane jedinice koje su svi videli“, naglasio je Vučić.

On je objasnio da u Briselskom sporozumu jasno piše da u regionu Sever mogu biti jedinice srazmerne sastavu stanovništva, a kako kaže, oni su poslali jedinicu sastavljenu isključivo od Albanaca.

„Naša namera je da odemo u Brisel da razgovaramo o miru“, rekao je Vučić i zahvalio Federiki Mogeri i Angeli Merkel.

Vučić je rekao na konferenciji i da je „jutros sam pozvao na razgovor diretora Eletroprivrede Srbije (EPS) Milorada Grčića , jer je dobio 104 pisma građana koji su mu poslali uvećane račune“.

„Tražio sam pismenu informaciju od generalnog direktora EPS zbog računa koji su uvežćani za 100 i 150 odsto. Ustanovili smo nepravislnosti o radu. Vodiće se istraga i Grčić će danas upoznati javnost. Građanima koji su platili više od onoga što je moglo da se očita, jer pojedina brojila nisu ni očitana, novac će biti vraćen“, rekao je Vučić, prenosi FoNet. 

Potrošene pare, a izbori nisu raspisani

Razni predsednički kandidati potrošiili su već milione evra u kampanji, iako izbori nisu ni raspisani, a to nije u potpunosti u skladu sa zakonom, izjavio je danas premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Ali to je posao za neke druge državne organe, rekao je Vučić i dodao da to što troše novac nije ni loše za domaću ekonomiju, jer će se te pare svakako potrošiti tržnim centrima u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari