Vučić u Briselu razgovarao sa Varheljijem 1Foto: Instagram/@buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji se nalazi u dvodnevnoj poseti Briselu, izjavio je danas da je imao „vrlo dobar razgovor“ sa evropskim komesarom za proširenje Oliverom Varheljijem (Varheleyi).

„Veliko hvala komesaru za susedsku politiku i proširenje Oliveru Varheiju na značajnoj podršci koju EU pruža kroz ekonomski, politički i vrednosni doprinos napretku Srbije. Posebno hvala komesaru na tome što mu nije teško da čuje i sasluša predstavnike Srbije, ma kako to nekome čudno zvučalo. Veoma dobar razgovor“, napisao je Vucic na profilu „Budućnost Srbije AV“ na Instagramu.

https://www.instagram.com/p/CE0tKx-pd0d/

Vučić, koji je objavio fotografiju na kojoj su on i Varhelji, u nedelju je imao sastanke sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom i zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Metju Palmerom (Matthew).

U Briselu će danas biti nastavljen dijalog Beograda i Prištine o normalizaciji odnosa pod okriljem EU sastankom Vučića i premijera Kosova Avdulaha Hotija. Tom sastanku su prethodili u nedelju sastanci na ekspertskom nivou

Domaćini današnjeg sastanka su visoki predstavnik EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Žozep Borel (Josep Borrell) i Lajčak.

Dijalog Beograda i Prištine pod okriljem EU nastavljen je u julu sastancima Vučića i Hotija, posle 20 meseci prekida.

Vučić i Hoti su se pre Brisela u petak u Beloj kući obavezali na normalizaciju ekonomskih odnosa. Oni su u prisustvu predsednika SAD Donalda Trampa potpisali gotovo iste verzije dokumenta nazvanog „Ekonomska normalizacija“ koje se razlikuju samo u poslednjoj od 16 tačaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari