Vučić u Kini na Forumu za međunarodnu saradnju 1Foto: BETA/MILOS MISKOV/MO)

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boraviće u Narodnoj Republici Kini od 24. do 27. aprila 2019. godine, gde će učestvovati na Drugom forumu za međunarodnu saradnju Pojas i put, koji će biti održan u Pekingu.

Tom prilikom, predsednik Vučić će na prvom zasedanju Okruglog stola lidera govoriti na temu „Podsticanje povezivanja u cilju pronalaženja novih izvora rasta“ i imati posebnu čast da bude među tri lidera koji će se obratiti učesnicima Foruma prilikom završnog izlaganja, navodi se u saopštenju iz kabineta predsednik.

Tokom boravka u Pekingu, predsednik Vučić imaće niz bilateralnih susreta sa najvišim zvaničnicima zemalja učesnika Foruma, među kojima su predsednik Narodne Republike Kine Si Đinping, predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin, predsednik Švajcarske Konfederacije Uli Maurer i predsednik Republike Belorusije Aleksandar Lukašenko. Predsednik Vučić sastaće se i Vangom Huningom, članom Stalnog komiteta Politbiroa CK KP Kine, članom sekretarijata Centralnog komiteta KP Kine i direktorom Kancelarije za istraživanje politike CK KP Kine.

Planirano je da, tokom održavanja Foruma, predsednik Vučić prisustvuje i potpisivanju niza bilateralnih sporazuma između Republike Srbije i Narodne Republike Kine.

U delegaciji Republike Srbije, koju predvodi predsednik Aleksandar Vučić, biće potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, ministar finansija Siniša Mali, ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović, kao i predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom Tomislav Nikolić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari