Vučić: U moje rušenje uložili milijarde evra 1Foto: EPA-EFE/Virginia Mayo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je svako sa Zapada ko kaže da je protiv promene granica „okoreli prevarant“, koji po svaku cenu želi da uništi Srbiju.

Ja sam na kraju mandata i ono što sam govorio rekao sam milion puta, ali oni nisu naučili da im neko u lice govori istinu i da se ne plaši za svoju sudbinu, rekao je Vučić za TV Prva.

Šta će, da ulože više novca u moju smenu? Desetine, stotine miliona evra, milijarde ste uložili protiv mene, pa šta? I da sme smenite, suština je da li govorim istinu, kazao je Vučić.

Sada reč o predstojećem samita Brdo – Brioni, za koji su mi poslali predlog zaključaka u kojima stoji da se svi zajedno protivimo promenama granica, ali ja sam dao amandman i sad je to za njih pakao, ilustrovao je Vučić.

Svi se saglasili oko toga, a ja sam dodao nešto između dve zapete i rekao: može, ali da je u skladu sa poveljom UN ili bilo kog tela UN, naveo je Vučić.

Mogu da usvoje šta god hoće, ali bez Srbije. To što su planirali da usvoje – nema ništa od tog posla, rekao je Vučić i predočio da mu ne pada na pamet da ikad pristane na obostrano priznanje nezavisnosti Kosova.

Vučić  je izjavio večeras da bi se u slučaju povlačenja Kfora i Unmika sa Kosova albanska vojska zauzela granice prema centralnoj Srbiji i da će generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga moliti da se to ne čini.

Neću da govorim o tome, ali naše je da čuvamo stabilnost i rast i da naše majke ne moraju da strepe od toga hoće li im decu vraćati u kovčezima, rekao je Vučić za TV Prva i istakao da želi da bude predsenik koji će obezbediti 10 godina mira i najvećeg rasta.

Nama je potreban mir, rekao je Vučić i najavio da naredne nedelje putuje u Brisel, gde ga očekuje i susret sa Stoltenbergom, koga će moliti da se Kfor ne povlači sa terena.

Vučić je istakao da povlačenje Kfora sa Kosova traži jedna od dve najveće sile na svetu.

Kriminalci hteli vlast

Predsednik Srbije je rekao da ne može da tvrdi bez dokaza da li je on bio meta kriminalne grupe Veljka Belivuka, ali po njihovim tvrdnjama – „malo im je nedostajalo da preuzmu vlast“.

Vučić je za TV Prva rekao da je policija, osim vikednice u Ritopeku, pronašla i druge „štek stanove“ kriminalne grupe Belivuka, čak uz pojedine ambasade, o čemu će biti reči na sednici Saveta za nacionalnu bezbednost.

Tužilac zna da ima mnogo više od DNK dokaza, ali neće u ovom trenutku da otkriva sve i to pozdravljam, rekao je Vučić koji je poručio da okrivljeni mogu da „nastave da se bave lažima, jer ništa nije procurelo i nemaju svoje mafijaške jatake u MUP i BIA“.

Bolje da budem mleveno meso, nego da tim gadovima prepustim da upravljaju Srbijom, rekao je Vučić i poručio „glavu dajem, ali Srbiju ne dam“.

Mislim da je njima falilo 48 sati, a ne znam da li sam ja bio meta ili neko drugi. Oni sami kažu da im je vrlo malo nedostajalo da preuzmu vlast, kazao je Vučić.

Vučić je nazvao notornim lažima da je njegov sin Danilo dogovarao bilo šta sa bilo kojom navijačkom grupom, a „lični portal Dragana Đilasa je pustio laži dečaka od 24, 25 godina“.

Vučić o Stefanoviću: Razgovaraćemo kad se vratim sa puta

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da od Nebojše Stefanovića najviše zavisi da li će ostati ministar, o čemu će se razgovarati narednih dana, kada se vrati s puta.

Da vodim hajku i harangu protiv nekoga iz sopstvene stranke ne pada mi na pamet, rekao je Vučić za TV Prva.

Svako ko je umešan u kriminalne radnje treba da odgovara. O Dijani Hrkalović ne mislim ništa dobro, a o Stefanoviću imam bolje mišljenje, rekao je Vučić, odgovarajući na pitanje o pisanju medija da je Stefanović umešan u kriminalne aktivnost.

Nemam takvu informaciju, rekao je on i naglasio da u slučaju prisluškivanja „sve što znam ne bih večeras da govorim“.

Govoreći o izborima, Vučić je rekao da bi sve osim apsolutne većine u Beogradu i kvalifikovane većine sa partnerima u Srbiji bio neuspeh za SNS.

Vučić je rekao da nije siguran da li će se kandidovati za šefa države na narednim izborima, ali da će lično učestvovati u predizbornoj kampanji.

„Naš cilj je da imamo apsolutnu većinu u Beogradu i ubedljivu većinu u Srbiji“, rekao je on za televiziju Prva.

Prema njegovim rečima najjači politički protivnik Srpskoj naprednoj stranci (SNS) u ovom trenutku je pokret Dosta je bilo Saše Radulovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari