Vučić u razgovoru sa Čepurinom: Prethodna dva dana bila veoma teška za Srbe na KiM 1Foto: FoNet/ Nenad Đorđević

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Čepurinom o najnovijim provokacijama Prištine i nasilju nad Srbima na Kosovu i Metohiji.

Kako se navodi u saopštenju, Vučić je rekao da su prethodna dva dana bila veoma teška za Srbe na KiM i Srbiju, a da svi potezi Prištine ukazuju na to da neće ništa lakše biti ni u budućnosti. On je izrazio žaljenje što je ovom prilikom povređen i ruski državljanin Mihail Krasnošokov, službenik Ujedinjenih nacija, kome je poželeo brz oporavak.

Čepurin je rekao da Rusija odlučno osuđuje nesumnjivu provokaciju, koja je, kako je rekao, “odraz arogancije i bahatosti prištinskih vlasti”, i traži punu istragu, kao i kaznu za počinioce. On je rekao da je sa zahtevima Rusije upoznat generalni sekretar UN, kao i Misija UN na KiM, ističe se u saopštenju kabineta Predsednika.

Vučić je istakao da će Srbija istrajati u odbrani svojih državnih i nacionalnih interesa, a pre svega svog naroda na Kosovu i Metohiji.

On je i ovom prilikom zahvalio Rusiji na pomoći u zaštiti teritorijalnog integriteta i suvereniteta naše zemlje.

Čepurin je naveo da će Rusija nastaviti sa aktivnom podrškom Srbiji u zaštiti teritorijalnog integriteta i suvereniteta, posebno u međunarodnim organizacijama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari