Vučić: UNMIK posebno važan za Srbiju 1Foto: Fonet/Nenad Đorđević

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u razgovoru sa pomoćnikom generalnog sekretara UN za politička pitanja Miroslavom Jenčom da su Ujedinjene nacije najznačajnija međunarodna organizacija, koja je od posebne važnosti za pitanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije.

Izrazivši zahvalnost na prisustvu UNMIK kao garanta statusne neutralnosti međunarodnog prisustva na Kosovu i Metohiji, Vučić je rekao da Beograd ostaje posvećen nastavku dijaloga sa Prištinom i pronalaženju kompromisnog rešenja, saopštila je pres služba predsednika Republike.

Jenča je preneo da UN i generalni sekretar UN Antonije Gutereš veoma cene doprinos Vučića i Srbije očuvanju mira i stabilnosti u regionu.

U isto vreme je ukazao na to koliko svetska organizacija ceni angažovanje Srbije u mirovnim operacijama UN, kao veliki doprinos očuvanju mira i bezbednosti u svetu.

Vučić je naglasio da će Srbija nastaviti učešće u mirovnim operacijama UN, podsetivši da je, po broju angažovanih pripadnika Vojske Srbije u mirovnim snagama UN, među prvih deset u Evropi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari