Vučić: Uočljivo da se između Srbije i Australije intenziviraju kontakti 1Fini Vučić Foto: Fonet/Nenad Đorđević

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je u oproštajnu posetu ambasadorku Australije Džuliju Fini, zahvalivši joj na izuzetnom angažovanju na unapređenju odnosa dveju zemalja.

Kako se navodi u saopštenju, Vučić je istakao da je uočljivo da se između Srbije i Australije intenziviraju kontakti i politički dijalog, što daje impuls saradnji u različitim oblastima, pa je vidljivo i interesovanje australijskih kompanija za poslovne prilike u našoj zemlji.

Predsednik Vučić posebno je zahvalio ambasadorki Fini što je tokom diplomatskog mandata u Beogradu kroz različite projekte pomagala u rešavanju problema najosetljivijih društvenih kategorija.

Ambasadorka Fini je zahvalila na dobroj saradnji sa predsednikom i Vladom Srbije i izrazila zadovoljstvo što je posao diplomate doveo u Srbiju i pružio joj priliku da upozna našu zemlju i ljude, istakavši da je, tokom boravka u Beogradu, bila svedok različitih pozitivnih promena. Ona je istakla da je i srpska zajednica u Australiji važan činilac u povezivanju dveju zemalja. Predsednik Vučić poželeo je ambasadorki Fini mnogo uspeha u daljem radu, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari