Vučić uputio pisma bivšem i novom caru Japana 1Foto: BETAPHOTO/EMIL VAS/EV

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je, povodom stupanja na carski presto Japana, čestitku caru Naruhitu, u kojoj je izrazio najbolje želje za uspeh na odgovornoj dužnosti i dalji napredak Japana.

„Uveren sam da će nastupajuća „Reiva“ era doneti sreću, blagostanje, mir i harmoniju Vašoj lepoj zemlji, carskoj porodici i prijateljskom narodu Japana“, istakao je u čestitki.

On je konstatovao da se bilateralna saradnja Srbije i Japana uspešno razvija, uz politički dijalog koji odlikuje međusobno poštovanje, razumevanje i solidarnost.

„Tome je posebno doprinela prošlogodišnja poseta Srbiji premijera Japana Šinzo Abea, dajući snažan podsticaj za dalje unapređenje saradnje dve zemlje u političkoj, privrednoj, kulturnoj i drugim oblastima. Takođe, posebno smo ponosni i na činjenicu da su Srbija i Japan nedavno doneli važnu zajedničku odluku da se 1882. godina, kao godina prve diplomatske prepiske između kralja Milana Obrenovića i japanskog cara Meiđija, ustanovi kao „Godina prijateljstva Srbije i Japana“, navodi u čestitki predsednik Vučić.

Predsednik Vučić je uputio pismo i dosadašnjem caru Akihitu, u kojem mu, između ostalog, zahvaljuje za njegov doprinos razvoju srpsko-japanskih odnosa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari