Vučić: Uvećati trgovinsku saradnju Srbije i Crne Gore 1Marković i Vučić Foto: Fonet/Zoran Mrđa

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić je, posle razgovora sa premijerom Crne Gore Duškom Markovićem, istakao da Srbija i Crna Gora imaju dobre prijateljske odnose i da ovakvi susreti imaju za cilj da se ti odnosi dalje unapređuju.

Vučić je na konferenciji za novinare sa Markovićem rekao da je cilj da se uveća trgovinska saradnja dve zemlje i da se odnosi dinamiziraju.

Dodao je da je jedna od suštinskih stvari da se Srbija i Crna Gora spoje bržim auto-putem i da je plan da taj put ide trasom Beograd-Podgorica-Bar, a da je posebno važna deonica Požega-Boljare koja je, kako je rekao, prilično teška i skupa.

Premijer Crne Gore Duško Marković stigao je danas u zvaničnu posetu Beogradu, a ispred Palate Srbije priređen mu je svečani doček, uz vojne i državne počasti.

Markovića je dočekao premijer Srbije Aleksandar Vučić, sa potpredsednicima Vlade Ivicom Dačićem, Nebojšom Stefanovićem Rasimom Ljajićemi Zoranom Mihajlović, kao i ministrima Nelom Kuburović, Aleksandrom Antićem, Goranom Kneževićem, Jadrankom Joksimović i Mladenoim Šarčevićem. Vučić i Knežević će, nakon sastanka, održati konferenciju za novinare.

Crnogorski premijer Duško Marković je u dvodnevnoj posetu Srbiji tokom koje će sa srpskim premijerom Aleksandrom Vučićem i drugim zvaničnicima razgovarati o jačanju saradnje, pre svega na ekonomskom planu. Tokom popodneva Marković će razgovarati sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

Prema najavama iz Podgorice predviđeni su sastanci i sa predsednikom vojvođanske vlade Igorom Mirovićem, kao i sa predstavnicima crnogorske dijaspore. Iz Vlade Srbije za danas je najavljeno i potpisivanje sporazuma o saradnji Srbije i Crne Gore u oblasti obrazovanja.

Crnogorski premijer je uoči posete Beogradu rekao da su politički odnosi Crne Gore i Srbije odlični i da ih dve zemlje moraju potvrditi i kroz realizaciju zajedničkih ekonomskih projekata.

Srbija je prva zemlja regiona koju Marković posećuje otkako je u novembru prošle godine imenovan za premijera i njegova druga poseta inostranstvu, posle Brisela, gde se krajem januara sastao sa najvišim zvaničnicima EU i NATO.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari