Vučić: Važan sastanak sa Makronom 1Foto: FoNet/TV

Za nas je važno što ću imati priliku da se danas sastanem sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom koji je jedna od najvažnijih ličnosti u svetu, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ocenio da je to važno i za odnose sa Francuskom i za evropske integracije.

Naša trgovinska razmena sa Francuskom u 2017. je za 11,3 odsto veća u odnosu na 2016. i očekujemo da ona ove godine iznosi oko milijardu evra, rekao je Vučić koji u Parizu učestvuje na samitu o klimi „Jedna planeta“.

Ukoliko bi Srbija sutra uvela sankcije Rusiji i priznala nezavisno Kosovo bili bismo, istog dana, šampioni u odbrani manjinskih prava i zemlja efikasnog i nezavisnog pravosuđa, izjavio je Vučić.

Naravno da će svi da me demantuju, ali znate da sam ja politički veteran, da ne postoji političar u svetu, iole važan, sa kojim nisam sedeo i kojeg ne poznajem, sastanak na kojem nisam bio, znam kako te stvari idu, izjavio je Vučić novinarima.

Oni svoj posao, mi svoj posao, naš posao je Srbija i nastavićemo da brinemo o tome, a svako nek radi svoj posao i biće sve pod kontrolom, poručio je Vučić.

Govoreći o tome što je pet članica EU bilo protiv da se sa Srbijom otvori i Poglavlje 33 o finansijskim i budžetskim pitanjima, Vučić je rekao da nikad nije i neće moliti za otvaranje poglavlja.

Hrvatska kaže da kod nas ne funkcioniše pravna država, a kod njih cveta, mi smatramo da su oni svakako u pravu, rekao je Vučić.

Nikad ih nisam molio ni za kakva poglavlja, niti ću ikad da ih molim, to sam bezbroj puta rekao, hoćete da otvorite poglavlja, hoćete, nećete da otvorite, nemojte da ih otvarate, rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, Srbija treba da dobije ono što u EU misle da zaslužuje.

Hoćete jedno, hvala, hoćete dva, mnogo vam hvala, nećete nijedno, opet vam hvala, naše je da radimo, rekao je Vućić i dodao- pitajte Mađare u Srbiji da li su zadovoljniji od Srba u Hrvatskoj.

Odgovarajući na pitanja o primedbama iz EU, rekao je da srpsko pravosuđe jeste neefikasno.

Da li ima političkog uticaja, sigurno da ima, kad jedna politička stranka kao što je DS postavi sve sudije i tužioce u tobože reformi pravosuđa, sigurno je da problema ima, rekao je Vučić.

Tu su ljudi iz Evrope sasvim u pravu, uveren sam da su na to mislili, napomenuo je predsednik Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari