Vučić: Voker naneo štetu Srbiji, razmatramo pravne poteze 1Foto: Koca Suljemanovic

U narednom periodu biće dosta reči o ulozi Vilijama Vokera i posledicama njegovog izveštaja, razmotrićemo sve naše pravne mogućnosti da postavimo pitanje legitimiteta i legaliteta odluka koje su donošene po tom pitanju, pa ćemo onda da vidimo kolika je šteta Srbiji naneta, rekao je premijer Aleksandar Vučić.

Vučić je za RTS izjavio da smatra da ponovno aktiviranje Vokera, ovoga puta sa otvorenim zalaganjem za takozvanu „Veliku Albaniju“, nije najveći razlog za strah, jer ta ideja ne može da bude realizovana.

Premijer, međutim, ocenjuje da takva neodgovorna izjava može da izazove nestabilnost, što bi moglo da dovede i do tragičnih ishoda.

Mnogo teže posledice po Srbiju Voker je izazvao izveštajem o Račku pre 18 godina, jer je na osnovu toga doneta direktna odluka o agresiji na SRJ, a pre svega na Srbiju, istakao je Vučić. Rezultat te agresije, dodao je, bila je odluka velikog broja zemalja da priznaju nezavisnosti Kosova.

To su dve strašne posledice koje su rezulatat rada Vokera, kazao je Vučić.

On je ocenio da je Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju dovela na Kosovo bivšeg agenta CIA koji je imao jasne planove o stvaranju velikoalbanske države i služio se lažima i falsifikatima da bi se taj politički cilj ostvario. O ulozi Vokera i posledicama njegovog izveštaja, poručuje premijer, biće dosta reči u narednom periodu, a obraćanje ministarke pravde u Ujedinjenim nacijama sledeće nedelje je tek početak.

Videćemo sve naše pravne mogućnosti da postavimo pitanje legitimiteta i legaliteta odluka koje su donošene po tom pitanju. Neko za to mora da bude kriv i da odgovara, a da li ćemo na to da čekamo godinu ili deset, potpuno je svejedno, kazao je Vučić.

Uveren sam, zaključio je, da će u budućnosti biti prilika da nešto dobijemo zauzvrat što će moći koliko toliko da zaceli naše veoma teške rane koje su nastale na osnovu stravičnih laži.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari