Vučić za Blumberg: Otići ću sa vlasti pre 2025. 1Foto: CLEMENS BILAN / EPA

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se verovatno neće ponovo kandidovati za šefa države, kada mu 2022. istekne mandat, javlja agencija Blumberg.

Da li ću biti predsednik 2025. godine? Neću, rekao je Vučić, uz tvrdnju da su šanse za njegovo povlačenje „99 odsto“ i da se neće vratiti na funkciju premijera, prenosi FoNet. Moja ideja je da završim posao na ovoj funkciji u sledeće četiri i po godine, i to je to, izjavio je Vučić. On je rekao da, kada ga u Briselu pitaju o vezama Srbije sa Rusijom, odgovara da se radi o tradicionalno dobrim prijateljima i dobrim odnosima koji će takvi i ostati, s tim da je Beograd na putu ka Evropskoj uniji.

Uz konstataciju da je Moskva pružila podršku Beogradu povodom Kosova, Vučić je izjavio da o politici Srbije uvek govori isto u Vašingtonu, Briselu i Moskvi. Vučić je rekao da, kao i ostali Srbi, nije jako srećan najavama iz Brisela da će se uložiti napori da se Zapadni Balkan priključi EU do 2025. godine, ali je ocenio da je dobro čuti datum. Ne mislim da je najvažnije pitanje da li će to biti 2023. ili 2025. godina, već da li ćemo biti u stanju da se priključimo, izjavio je Vučić. On je najavio da će sledeće godine predložiti rešenje za Kosovo, prvo Srbima, a zatim međunarodnoj zajednici.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari