Vučić zahvalio predsedniku Liberije na stavu o KiM 1Aleksandar Vučić pred sednicu Predsedništva SNS; Foto: Fonet/Zoran Mrđa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa predsednikom Liberije Žoržom Veom, kome je zahvalio na njihovim stavovima po pitanju Kosova i Metohije, kao i na balansiranom pristupu rešavanju problema u regionu Zapadnog Balkana.

Kako se navodi u saopštenju, dvojica sagovornika su razgovarali o daljem unapređenju saradnje između Srbije i Liberije, izrazivši opredeljenje za jačanje političke, ekonomske, prosvetne i druge saradnje.

Vučić je najavio posetu srpskog ministra poljoprivrede Monroviji, kao i to da će studenti iz Liberije dolaziti na školovanje u Srbiju, u okviru programa za stipendiranje stranih studenata.

Liberijski predsednik istakao je da se nada da ćemo razgovorima i pregovorima koje vodimo sa Prištinom doći do rešenja i da ćemo umeti i uspeti da sačuvamo mir.

U saopštenju se navodi i da je predsednik Vučić pozvao je predsednika Veu da poseti Srbiju, što je liberijski predsednik prihvatio.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari