Vučić: Zahvalnost Srbije Norveškoj 1Foto: twitter

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa predsednicom Vlade Kraljevine Norveške Ernom Solberg.

Razgovarali su o bilateralnim odnosima, ekonomskoj saradnji, evropskom putu Srbije, situaciji u regionu i Vučić je naglasio da Srbija posebnu zahvalnost duguje Norveškoj kao jednom od najvećih donatora Srbije.

Vučić je istakao da su politički odnosi dve zemlje dobri i da predstavljaju potvrdu obostrane želje za unapređenjem političkog dijaloga na najvišem nivou.

On je istakao da je punopravno članstvo u EU strateški cilj Republike Srbije i zahvalio na spremnosti Norveške da pomogne Srbiji svojim iskustvima u harmonizaciji standarda i propisa EU, ekspertskoj i finansijskoj pomoći u reformskom procesu.

Srbija posebnu zahvalnost duguje Norveškoj kao jednom od najvećih bilateralnih donatora Srbije.

„Imajući u vidu dobre političke odnose, nadamo se da će se u narednom periodu intenzivirati privredna saradnja, kao i da će biti realizovane nove Norveške investicije u Srbiji“ , istakao je Vučić.

Predsednik Vučić je istakao da je Srbija posvećena održavanju mira i stabilnosti u regionu i da upravo zbog toga teži postizanju stvarnog kompromisa u dijalogu sa Prištinom, ali uz očuvanje državnih i nacionalnih interesa.

Predsednica Vlade Solberg je naglasila da dve zemlje imaju dobre, partnerske odnose u političkom, ekonomskom i kulturnom polju i istakla da Norveška pruža punu podršku Srbiji na njenom evropskom putu, kao i svim reformskim procesima.

Predsednik Vučić domaćin je radne večere u vili Bokeljka, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari