Vučić zamolio šeika Mohameda za podršku oko Kosova 1Foto: Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike

Sa njim je razgovarao o načinima jačanja saradnje u oblasti ekonomije, trgovine i razvoja, kao i aktuelnim regionalnim i međunarodnim pitanjima od zajedničkog interesa.

Predsednik Vučić je rekao da je saradnja sa UAE od najvećeg značaja za Srbiju, s obzirom na napredak koji ta zemlja ostvaruje u svim oblastima, ako i sve važnije mesto koje zauzima na međunarodnoj sceni.

Dvojica sagovornika su se dogovorili da zajednički rade na unapređenju ekonomskog, a posebno investicionog partnerstva dveju zemalja. U razgovoru je izraženo zadovoljstvo zbog velikog napretka projekta Beograd na vodi, kao i zbog nastavka saradnje kroz ulaganje Etihada u Er Srbiju.

Predsednik Vučić i šeik Mohamed razmotrili su i moguće buduće projekte u oblasti energetike i poljoprivrede, kao i obrazovanja.

Predsednik Srbije obavestio je šeika Mohameda da istrajavanje Prištine na taksama na robu iz centralne Srbije, kao i na formiranju vojske tzv. Kosova, izaziva veliku zabrinutost Srbije za budućnost srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. On je zamolio šeika Mohameda da svojim uticajem u različitim međunarodnim krugovima obezbedi podršku za rešavanje problema mirnim putem.