Vučiću uručeno pismo predsednika Kazahstana 1Foto: Predsedništvo Srbije/ Press centar

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Kazahstan Nurbaha Rustemova, koji mu je uručio pismo predsednika Nursultana Nazarbajeva, kojim ga poziva u zvaničnu posetu Kazahstanu, što je predsednik Vučić prihvatio.

Kako se navodi u saopštenju, predsednik Nazarbajev u pismu ističe da se uspostavljeno partnerstvo i uzajamno korisna saradnja između Kazahstana i Srbije aktivno razvijaju i dalje navodi: „Želeo bih posebno da istaknem sličnost stavova dveju zemalja o važnim pitanjima u međunarodnoj areni. Srbija se nalazi među zemljama koje daju aktivni doprinos učvršćivanju stabilnosti, mira i bezbednosti na svetskom nivou“, piše u pismu predsednika Nazarbajeva predsedniku Vučiću.

Vučić je izrazio zadovoljstvo što će ponovo imati priliku da poseti Astanu, jer se tokom ranijih poseta uverio u rezultate koje donosi plan modernizacije Kazahstana i upoznao sa mnogim projektima u tom gradu, koji mogu biti uzor i za gradove u Srbiji. On je istakao da je u poslednje tri godine značajno intenziviran politički dijalog Srbije i Kazahstana, što doprinosi boljem međusobnom razumevanju i jačanju saradnje u svim oblastima, navodi se u saopštenju.

On je ocenio da su odnosi dveju zemalja dobri i bez otvorenih pitanja i zahvalio predsedniku Nazarbajevu i kazahstanskom državnom vrhu na zauzimanju principijelne pozicije prema pitanju Kosova i Metohije.

Ambasador Rustemov je naveo da je saradnja Srbije i Kazahstana napredovala u mnogim oblastima i da će, potpisivanjem nekoliko bilateralnih sporazuma tokom posete predsednika Vučića Kazahstanu, biti dat podsticaj njenom bržem razvoju, na dobrobit građana obeju zemalja, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari