Vujanović i Nikolić otvaraju Crnogorsku kuću u Beogradu 1

U dvodnevu posetu Beogradu dolazi predsednik Crne Gore Filip Vujavnović, koji će imati imati odvojene susrete sa predsednikom i premijerom Srbije – Tomislavom Nikolićem i Aleksandrom Vučićem, kao i sa predsednicom Skupštine Majom Gojković.

Vujanović će, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, sa srpskim kolegom Tomislavom Nikolićem otvoriti Crnogorsku kuću u Beogradu. Nikolić i Vujanović će se sastati prvo u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, a uveče će otvoriti Crnogorsku kuću u Čakorskoj ulici broj 2, saopštila je Nikolićeva pres služba.

Sastanak sa Vučićem u zgradi Vlade Srbije planiran je sutra za 15 sati. Agencija Beta izveštava da predsednik Crne Gore u posetu Beogradu odlazi na Dan državnosti, najveći crnogorski državni praznik kojim se obeležava medjunarodno priznanje Crne Gore na Berlinskom kongresu 1878. i ustanak protiv fašizma 1941. Beta podseća da je Vujanović boravio u Beogradu pre dve godine posle katastrofalnih poplava koje su pogodile Srbiju, kako bi pokazao solidarnost crnogorskog naroda i države.

Agencija ističe da se odnosi Srbije i Crne Gore smatraju prijateljskim i relaksiranim, uprkos kritika pojedinih zvaničnika u Beogradu zbog odluke Podgorice da pristupi NATO. Beta podseća da je Nikolić ranije u pojedinim medijskim istupima kritikovao takvu spoljnopolitčku orjentaciju Crne Gore, što je zvanična Podgorica okarakterisala kao mešanje u unutrašnje stvari. Za razliku od Nikolića, premijer Srbije Vučić ne smatra da vojna neutralnost Srbije i opredeljenje Crne Gore da bude deo sistema kolektivne bezbednosti može da naruši odnose dve države, navodi agencija Beta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari