Vujović: Hiljadu stvari započeto, malo šta završeno 1Foto: Zoran Mrđa/FoNet

Bivši ministar finansija Dušan Vujović izjavio je na Kopaonik biznis forumu da Srbija treba da pređe na drugačiji sistem funkcionisanja da bi sustiga razvijene države i upozorio – „mi imamo hiljadu stvari koje smo započeli, ali smo malo stvari završili”.

Bivši ministar finansija Dušan Vujović izjavio je na Kopaonik biznis forumu da Srbija treba da pređe na drugačiji sistem funkcionisanja da bi sustiga razvijene države. „Da bismo stigli svet, mi moramo da promenimo modus, mi moramo da pređemo iz hodanja peške po kamenju na neki let. Znači, moramo potpuno da uđemo u drugi način funkcionisanja, i to je ustvari ta digitalna transformacija”, rekao je Vujović, prenosi N1.

“Ono što smo čuli danas od predsednika Vlade, od ministra finansija govori o tome da smo započeli i zakopali mnogo korisnih kanala na mnogo mesta, ali će efekti biti tek kad ih završimo. Mi ovde govorimo o rasedlinama, o pukotinama. Nije da se ne radi kod nas na infrastrukturi, mi imamo hiljadu stvari koje smo započeli, ali smo malo stvari završili”, poručio je bivši ministar.

Na Kopaonik bitnis forumu govorio je i profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu i bivši guverner NBS Dejan Šoškić koji je upozorio da se finansijska stabilnost ne sme posmatrati u “stacionarnom smisu”, već da finansijski sistem mora ozbiljno da se razvija.

“Naš sistem je duboko nerazvijen, sa rizicima koji u sebi nosi, i samim tim, nesposoban da zaista podrži pravi privredni razvoj, i tu se onda manifestuje i onaj aspekt o kojem se često govori, a to je nedovoljna finansijska podrška sektorima koji su osnov i motor razvoja svake dinamične privrede. Govorim o mikro, malim i srednjim preduzećima. Koja moraju da lakše nalaze put do finansiranja da bi mogla da obezbede budući privredni rast i razvoj”, rekao je Šoškić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari