Ministar finansija Dušan Vujović podneo ostavku 1Foto: FoNet

Ministar finansija u Vladi Srbije Dušan Vujović podneo je ostavku još prošle sedmice, nezvanično saznaje Danas.

Vujović je u pisanoj izjavi koju je dostavio premijerki Ani Brnabić naveo da je odlučio da se sa mesta ministra finansija u Vladi Srbije povuče iz ličnih razloga.

On je u ostavci napisao da su četiri godine, koliko je dugo bio ministar, „sasvim dovoljne da se čovek pokaže na javnoj funkciji“, prenose mediji.

Međutim, kako izvori Danasa nezvanično navode, to je učinio „malo iz ličnih, malo iz profesionalnih razloga, jer neće da čeka da ga Siniša Mali zameni“. Reč je podsetimo, o spekulacijama da odlazeći gradonačelnik Beograda preuzima mesto Vujovića, nakon rekonstrukcije.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas da će njegov dalji angažman zavisiti od odluke predsednika Aleksandra Vučića i SNS. Mali je istakao da nikada nije „trčao za funkcijama“, te da mu je bila velika čast što je vodio Beograd četiri godine.

Na konstataciju i pitanje novinara šta će dalje raditi, da se zna da neće biti gradonačelnik, te da li će savetovati premijerku u vidu ministra finansija ili privrede, naveo je da će je, budući da se dugo znaju, savetovati pre svega kao prijatelj.

„Savetovaću je kao prijatelj i kao osoba kojoj je interes bolji život naše dece“, rekao je Mali, a na pitanje da li to znači da ulazi u vladu, Mali je odgovorio da to nije rekao.

„Videćemo šta će reći predsednik i SNS, sačekaćemo njegovu i odluku stranke“, rekao je Mali za Prvu.

Opširnije o ovoj temi u štampanom izdanju Danasa u utorak 8. maja

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari