Foto: www.mc.rs

On se na ovakav korak odlučio, nezadovoljan koalicijama koje je DSS poslednjih meseci sklopila na lokalu. Iz istih razloga i poslanici DSS sa Kosova i Metohije zapretili su da će izaći iz poslaničkog kluba. Ukoliko se to dogodi, DSS će ostati bez poslaničkog kluba u Skupštini Srbije.

„S obzirom na poslednja dešavanja u DSS, možda nije daleko od istine da ću napustiti poslanički klub te stranke. Uprkos odličnoj saradnji sa Sandom Rašković Ivić u okviru poslaničkog kluba, preći ću u samostalne poslanike, u slučaju da se DSS ne distancira od koalicija na Voždovcu i Vračaru sa SNS. Nemam nameru da budem u tom društvu i da zastupam politiku koju ne želim“, kaže Vukadinović za Danas.

Izvori iz DSS navode da je sve više nezadovoljnih u ovoj stranci „zbog udvoričke politike“ prema SNS. Mnogi članovi ove stranke, kako napominju, očekuju da će se na Glavnom odboru stranka jasno izjasniti o koalicijama na lokalu sa naprednjacima, ali i o tome da li je DSS načinila zaokret u odnosu na politiku koju je vodila prema Kosovu i Metohiji i koja predstavlja bazu i okosnicu stranke.

„Ukoliko na Glavnom odboru članovi DSS sa Kosova i Metohije ne budu dobili odgovore na sva ta pitanja, oni će najverovatnije napustiti DSS . Prvi korak ka tom činu biće da Slaviša Ristić, poslanik DSS sa KiM, izađe iz kluba. U tom slučaju DSS više ne bi imala svoj poslanički klub, pa bi se moglo očekivati da Sanda Rašković Ivić i njoj bliski poslanici napuste klub, ali i stranku“, kaže izvor Danasa i dodaje da je napuštanje stranke poslednji korak na koji će se Rašković Ivić opredeliti, ali da njoj veoma teško pada to što je stranka krenula putem kolaboracije niskog intenziteta sa vladajućom strankom.