Vukadinović: Novi ministri će biti Vučićevi ađutanti 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Urednik Nove srpske političke misli Đorđe Vukadinović izjavio je danas da ministri u budućoj Vladi Srbije neće mnogo odlučivati o svojim resorima, već će sve odluke, kao i do sada, donositi predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

„To će biti ađutanti, savetnici ili portparoli Aleksandra Vučića. Oni ne donose odluke, i nije svejedno estetski ko će biti ministar, ali je suštinski svejedno“, ocenio je Vukadinović za TV N1.

Kako je on naveo, imenovanje novog mandatara nije bila nikakva novost i napominje da za takvu odluku nismo morali da čekamo tri meseca.

„To da će biti ona su manje više svi znali. Međutim, objašnjenje Vučića je zanimljivo, i meni se posebno dopada ovaj deo da se ‘nikome nije dodvoravala’. Ona se nikome nije dodvoravala, sem Aleksandru Vučiću, dakle dodvoravala se samo onome kome je trebalo. To je radila vrlo uporno i rezultati nisu izostali“, kaže Vukadinović.

Vukadinović dodaje da je to bio njen glavni kriterijum u napredovanju i Vučićevoj hijerarhiji vlasti.

„Bila je lojalna, poslušna, i ‘primala je metak za šefa’ kako ga zove. Isticala se u žestokoj konkurenciji. Ima i još jedan faktor, a to je da ona ni pod razno ne može da ga ugrozi. To nije nebitno, već je važan kadrovski kriterijum“, naglasio je on.

Govoreći o imenovanjima ministara, Vukadinović smatra da to neće biti pravi ministri, već u „najbolju ruku državni sekretari“.

„To će biti ađutanti, savetnici ili portparoli Aleksandra Vučića. Oni ne donose odluke, i uopšte nije svejedno estetski ko će biti ministar, ali je suštinski svejedno. Kod nas se pod vlašću SNS-a ne mešaju samo san i java, već i humor, satira i realnost“, ističe on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari