Vukadinović: Protesti pokvarili slavlje 1Foto: Medija centar

Samostalni poslanik Đorđe Vukadinović izjavio je danas da su ulični protesti studenata i građana u krizi i da zamiru, ali da su uzdrmali samopouzdanje vlasti i pokvarili izborno slavlje premijera Aleksandra Vučića.

Nije bila previše mudra odluka da se protest forsira tokom praznika, ali to ne znači da neće da buknu ponovo. Vučićeve tvrdnje da su protesti slavlje demokratije je vešta demagogija, rekao je Vukadinović.

Svaka replika ili davanje reči poslaniku se predstavlja kao veliki akt milosti, dobre volje i dobročinstva predsedavajućeg Skupštine, izjavio je Vukadinović i dodao da je očekivao da će se u parlamentu posle protesta „glumiti malo veća tolerancija“ nego što je tokom prvog zasedanja pokazano.

Vukadinović je izjavio da incijativa za smenu predsednika parlamenta Maje Gojković nema blistavu perspektivu, ali da je bitna i sama rasprava, jer u televizijskim skupštinskim prenosima, i pored oduzimanja reči i isključivanja mikrofona, dominira slika bahatosti i arogancije vlasti.

U slučaju da opozicija bojkotuje rad parlamenta, najzadovoljniji bi bio Vučić, dok bi reakcija svetske javnosti, na koju se računa, izostala, ocenio je Vukadinović.

Ne daje se legitimitet Vučiću, već se učestvuje u radu najvišeg tela, koje je temelj parlamentarne demokratije, izjavio je Vukadinović i dodao: Oni što zagovaraju izlazak iz parlamenta prave se da ne vide da se niko u svetu ne bi previše potresao ako opozicija izađe.

Vukadinović je rekao da je sa posebnim zadovoljstvom potpisao zahtev za smenu članova Regulatornog tela za elektronske medije.

To telo služi kao smokvin list za medijsku torturu. Broj potpisnika je mali, ali i glas te manjine mora da se čuje. Nervoza, gnev i odmazda u režimskim medijima znači da ne radimo uzaludan posao, izjavio je Vukadinović televiziji N1. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari