Vulin: Hrvatska korača unazad 1

Zar je moguće da će čokoladica izazvati više zla od ustaške zastave, rekao je ministar za rad zapošljavnje, boračka i socijalna pitanja rada Aleksandar Vulin RTS, povodom izvinjenja hrvatske predsednice jer su se u paketićima koje je delila deci u Dubrovniku našle srpske čokoladice.

Hrvatska predsednica nema potrebu da se izvini jer se slika sa ustaškim zastavama, zbog polaganja venaca u Blajburgu na grob streljanim ustašama i zbog table na kojoj piše „Za dom spremni“ u Jasenovcu, ali se izvinjava zbog jedne čokoladice proizvedene u Srbiji, rekao je ministar rada Aleksandar Vulin gostujući u Dnevniku RTS.

Zar je moguće da će čokoladica izazvati više zla od ustaške zastave i kakva to generacija raste u Hrvatskoj ako će ih učiti da je zlo sve što dolazi iz Srbije, upitao je Vulin.

Vulin je dešavanja u Hrvatskoj nazvao rasizmom. „Pokušavam da budem pribran i ne odem u reku mržnje u koju nas vode predstavnici Hrvatske, zbog čega se stidim i bojim, bojim se za to kako će se ponašati prema srpskoj zajednici u Hrvatskoj. Bojim se jer ako možete da se izvinite za čokoladicu, šta je sledeće“, rekao je Vulin.

Ta količina mržnje i rasizma se ne viđa ni u ratovima, istakao je ministar dodavši da su u pitanju „džinovski koraci unazad, vraćanje u najmračniju ideologiju na ovim prostorima – vraćanje ustaštva kao nekažnjene ideologije“, ocenio je Vulin.

Prema njegvoim rečima, Srbija to ne može sama da savlada, već to mora da učini Hrvatska, a „možda i pre svega EU“.

„Da li je moguće da se članica EU izvinjava jer dete može da pojede čokoladicu iz Srbije?“, upitao je još jednom Vulin.

Govoreći o pomoći penzionerima van Srbije, Vulin je rekao da je 2010, 2012. i 2013. jednokratna pomoć isplaćivana samo onima koji su u Srbiji.

„Premijer je zauzeo stav da je ovo način da se zahvalimo svima koji su radni vek proveli ovde. Na ovaj način im kažemo hvala“, rekao je Vulin.

Do 19. decembra pomoć će dobiti penzioneri u regionu, a do kraja godine i 12.000 njih koji žive u drugim zemljama.

On je rekao da je obezbeđeno 289 miliona dinara iz redovnog poslovanja Fonda PIO, kao i zahvaljujući boljem stanju privrede.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari