Vulin i Mojsilović na pomenu žrtvama NATO bombardovanja 1Foto: Beta/Ministarstvo odbrane

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović prisustvovali su parastosu za žrtve NATO bombardovanja, koji je služen danas u Kapeli Svetog Đorđa u kasarni „Banjica 2“.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, pomen žrtvama služio je glavni sveštenik Vojske Srbije protonamesnik major Sladjan Vlajić, koji je naveo da imena onih kojih već 20 godina nema ne smeju biti predata zaboravu.

„Pre 20 godina zajedno ste bili u stroju i rovovima sa onima kojih danas nema, a čija smo imena čuli kako bismo ih se podsetili. Dug je to spisak i predug. Taj spisak mučeničkog srpskog roda nije samo iz ovih poslednjih 20 godina, već od vajkada, od postanja. Taj spisak se proteže od pre Kosova i kosovskih dana i ostavlja nama, koji ovde jesmo, koji uživamo u slobodi, obavezu da ga nikada ne zaboravimo“, kazao je glavni sveštenik Vojske Srbije.

On je rekao da imena svih žrtava, poput kuglica u kadionici, zvone danas istinu koju su branili i čuvali, a to je naša sloboda.

Pomen žrtvama NATO bombardovanja služi se danas u svim bogoslužbenim prostorima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari