Vulin: Ideja Velike Albanije najveća bezbednosna pretnja, pažljivo motrimo 1Foto: FoNet/ MOD (arhiva)

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da je najveća bezbenosna pretnja za region ideja Velike Albanije, ali da Srbija „pažljivo motri“ situaciju.

On je za televiziju Pink naveo da je neprihvatljivo formiranje vojske Kosova i da je „neosudjenim ratnim zločincima davati teško naoružanje a nadati se miru – ludilo ili bezobrazluk“.

Govoreći o najavljenom odlasku potpredsednika Samostalne demokratske srpske stranke Borisa Miloševića na godišnjicu ‘Oluje“ u Knin, on je rekao da još veruje da se to neće desiti i da će Milošević „poslušati svoj srpski narod“ da ne ode.

„Ne smemo ćutati šta se desilo u ‘Oluji“ da se ona ne bi ponovila“, rekao je Vulin.

Kako je rekao, ako Milošević ode na skup koji Hrvatska organizuje povodom godišnjice Oluje, posle se može očekivati da Priština traži od Srba na Kosovu da idu kod spomenika Ademu Jašariju i odaju mu priznanje.

Govoreći o počasnom letačkom znaku koji je dobio na Dan roda avijacije, Vulin je rekao da je to za njega velika čast koja se ne daje zato što je neko pilot i ume da politira.

„To se daje za doprinos opremanju, da pilotima bude lakše i da imaju bolje plate, zato što ste ostavili neki mali trag u toj oblasti, koliko to pojedinac može“, rekao je Vulin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari