Vulin: Imam puno poverenje u Vučića, ali nisam optimista pred pregovore u Briselu 1Foto: BETAPHOTO/MUP SRBIJE/DS

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je večeras da nije optimista pred pregovore u Briselu, ali da ima „veliko poverenje u predsednika Vučića, baš kao i čitava Srbija“.

On je na televiziji Pink rekao da se pemijr Kosova Aljbin Kurti „pokazao kao velika kukavica koja neprestano traži razloge da izbegne lični susret“ i razgovor s Vučićem.

„Ne vidim nikakvu razliku između Tačija i Kurtija, potpuno se isto ponašaju. Oni se međusobno svađaju, ali kada je u pitanju odnos prema Srbima i kada je u pitanju odnos prema Srbiji, nema razlike, ponašaju se na potpuno isti način. Smatraju da Srba na Kosovu ne sme da bude, a da Srbiji treba učiniti što više zla“, istakao je Vulin.

„Predsednik Vučić je tvrd čovek, izdržao je mnoge pritiske i mnoge ucene. Ono što mene brine u svemu ovome jeste upravo to što iz kukavičluka nekoga poput Kurtija proizađe agresija. Obično kada nešto ne mogu da ostvare u Briselu, naprave incident tamo gde žive Srbi“, kazao je ministar.

Iako je naveo da nije optimista pred sutrašnje pregovore, istakao je da ima puno poverenje u Vučića i njegovu politiku.

Dodao je da je sramota što još nije formirana Zajednica srpskih opština na Kosovu čime je „doveden u pitanje ne kredibilitet Šiptara, već EU“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari