Vulin: Jednostrani potezi Prištine 1Foto: Nenad Đorđević/FoNet

Namera Prištine za članstvo u UNESKO i Interpolu predstavlja jednostrane poteze kojima se krše Povelja Ujedinjenih nacija i važeća Rezolucija i ima negativan uticaj na dalji tok dijaloga koji se nalazi u osetljivoj fazi, rekao je danas ministar odbrane Aleksnadar Vulin tokom susreta sa ambasadorom Italije Đuzepeom Mancom.

Vulin je naglasio da Srbija nastoji da ravnopravno sarađuje sa svim zemljama sveta posvećenim politici mira, poštovanju međunarodnog prava, teritorijalnog integriteta i suvereniteta, saopštilo je ministarstvo odbrane.

U takvim okolnostima, nastojimo mirnim sredstvima da obezbedimo normalan život srpske zajednice na prostoru Kosova i Metohije gde jedino KFOR prepoznajemo kao partnera i nosioca stabilnosti, rekao je Vulin i zahvalio pripadnicima Oružanih snaga Italije na profesionalnom angažovanju u sastavu KFOR.

Vulin i Manco su istakli da su dve zemlje strateški partneri koji osnovu za unapređenje saradnje u svim oblastima baziraju na intenzivnom dijalogu i čestim susretima na visokom nivou, što potvrđuju i samiti vlada Srbije i Italije.

Vulin je naveo da ministarstvo odbrane ostaje privrženo težišnim oblastima saradnje u školovanju i usavršavanju, zajedničkom učešću u mirovnim operacijama, obaveštajno-izviđačkoj delatnosti i vojnomedicinskoj saradnji.

Odlična vojno-vojna saradnja, osim kroz obuku specijalnih jedinica i timova za uklanjanje neeksplodiranih ubojnih sredstava, biće dodatno unapređena učešćem na zajedničkim vežbama, rekao je Vulin, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari