Vulin: Kakva je država, takva je i vojska 1Foto: BETAPHOTO/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE/Jovo Mamula/DS (arhiva)

Vojska je ogledalo svoje države, ako je vojska organizovana, obučena, dobro opremljena, to govori da je država ekonomski snažna, politički stabilna i da vodi računa o sebi i svojoj bezbednosti, ocenio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Kakva je država, takva je vojska, rekao je on na televiziji Pink, uz napomenu da interesovanje za školovanje u vojsci i zapošljavanje u vojsci vidno raste u odnosu na protekle godine.

Kada je Srbija jaka, sposobna, opremljena, obučena, organizovana, politički stabilna, onda je mir na Balkanu i niko ne dira Srbe, rekao je Vulin i zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću što je razvoj Vojske Srbije postavio kao visok prioritet.

Govoreći o vojnoj vežbi „Sadejstvo“, koja će biti održana u subotu, 10. oktobra na Pešteru, Vulin je rekao da će biti prikazane letelice, više od 40 različitih vazduhoplova, helikoptera, bespilotnih letelica, aviona MiG-29, Orlova, Galebova.

Vulin: Vučić neće priznati Kosovo

Vulin je poručio da predsednik Srbije Aleksandar Vučić neće priznati Kosovo, jer čuva interese Srbije i srpskog naroda i zato trpi velike napade.

Važno je samo „postizanje sveobuhvatnog pravnoobavezujućeg sporazuma“ – čitaj „priznanje Kosova“. Samo ih to zanima, rekao je Vulin za televiziju Pink.

Vulin je ocenio i da su „zanimljive tendencije“ da se Vučiću zabrani da učestvuje na izborima, da bude nosilac liste.

Glavni pritisak će biti da se on ni slučajno više ne kandiduje, da ne sme da nosi listu. Zar nije suština demokratije da zemlju vodi onaj kojeg građani hoće, a ne onaj kojeg neće, istakao je Vulin, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari