Vulin: Koga će Hrvatska da napadne? 1Foto: FoNet/Filip Stevanović

Koga Hrvatska planira da napadne, upitao je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin povodom najave predsednice Hrvatske da će nabaviti borbenu eskadrilu i helikoptere.

Vulin je dodao da je Srbija vojno neutralna zemlja i zbog toga ima razlog da ojačava svoju vojsku. On je ukazao da je Hrvatska članica najmoćnijeg vojnog saveza na planeti i okružena ili članicama tog saveza ili zemljama koje nemaju nikakvu vojnu snagu ili vojno neutralnim. “Koga to Hrvatska namerava da napadne s tim oružjem”, upitao je Vulin.

“Srbija je neutralna, ne možemo da računamo da će nas bilo ko zaštititi, osim nas samih, zato imamo razlog i potrebu da razvijamo svoje vojne kapacitete i ojačavamo vojsku. A, Hrvatska ima sve vojne saveznike sveta, pretpostavljam da neće tim oružjem napasti članice NATO. Ko preostaje”, rekao je Vulin.

On se na konferenciji u Vladi Srbije osvrnuo na polemike u javnosti o nabavci aviona Mig iz Rusije. “Ko poznaje Aleksandra Vučića zna da on državnim novcem nikad ne bi platio baš ništa što ne vredi. I nikad ne bi punu cenu, uvek samo manju”, izjavio je Aleksandar Vulin. On je takođe rekao da je već jasno saopštio stav Pokreta socijalista povodom učešća političkih predstavnika Srba u institucijama Kosova i da će se sve razrešiti na sastanku u ponedeljak sa premijerom Vučićem. “Posle toga ću se izjasniti”, najavio je on. “Položaj Srba na Kosovu i Metohiji može biti poboljšan samo u saradnji sa Vladom Srbije i nikako drugačije”, ocenio je Vulin. “Svako ko ne bude poštovao politiku vlade, ili se ne bude odazvao na poziv na sastanak u Beograd, više neće biti član Pokreta socijalista”, izjavio je Vulin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari