Vulin na vikend odsustvu otvorio atletski miting 1Foto: Beta/Ministarstvo odbrane

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je u Beogradu da je bratstvo Srba i Rusa pravljeno u teškim vremenima i da ono nije samo posledica zajedničkog porekla nego svesna odluka dva velika i ponosna naroda da dele zajedničke vrednosti slobode i pravde.

„Kada je bilo teško, u najtežim vremenima delili smo iste vrednosti i umirali za iste ideale. Danas živimo za iste ideale“, rekao je Vulin na otvaranju Prvog bilateralnog atletskog mitinga u dvorani, na kojem učestvuju kadeti reprezentacija vojnih akademija Srbije i Rusije, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Vulin je kazao da srpski narod nikada nije bio na pogrešnoj strani sveta, kao što nije bio ni ruski narod, navodi se u saopštenju.

„Kada vidite mladost dva bratska i prijateljska naroda, kada ih vidite kako se upoznaju, druže, takmiče, onda znate da ima nade i budućnosti za naše zemlje i narode“, dodao je srpski ministar.

Rukovodilac ruske delegacije i zamenik načelnika Centralnog kluba armije u Rusiji Oleg Parhovinka izrazio je zadovoljstvo jer je današnja manifestacija prvo učešće i organizovanje zajedničkog sportskog susreta kadeta vojnih akademija Rusije i Srbije, navodi se u saopštenju.

„Ovo je za nas mogućnost, ne samo da učestvujemo u igrama, već da kadeti pronadju nove prijatelje, zbliže se i prenesu svoja iskustva jedni drugima“, rekao je Parhovinka.

Organizator Prvog bilateralnog atletskog mitinga u dvorani je Vojna akademija Univerziteta odbrane, koja je u ime Ministarstva odbrane i Vojske Srbije nosilac aktivnosti Delegacije Srbije pri Međunarodnom savetu za vojne sportove. Podršku manifestaciji pružio je i Atletski savez Srbije, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da Vulin koristi vikend odsustvo, kao i svi pripadnici rezervnih snaga na obuci, i da će u ponedeljak zauzeti mesto u jedinici u kojoj služi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari