Vulin: Ne zaboraviti ni oprostiti zločin u Goraždevcu 1Foto: Beta

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da Srbije ne sme da zaboravi niti da oprosti zločin u Goraždevcu, kada su pre 17 godina ubijena i ranjena srpska deca na reci Bistrici.

„Komandant Kfora se zakleo da će ‘prevrnuti svaki kamen’ i da će naći ubicu. Koliko mu je vredela zakletva toliko mu je bila uspešna i istraga. Pošto ubice nisu tražili nisu ih ni našli“, kazao je Vulin, a saopštilo Ministarstvo odbrane.

Vulin je podsetio da je Euleks zvanično prestao da traži ubice Pantelije Dakića i Ivana Jovovića sa obrazloženjem da nema novih dokaza.

„Nema novih dokaza ni za zločine nacista pa ih svet sa pravom traži 75 godina otkako su ubili poslednje ljudsko biće. Zašto se odustalo od istrage za ubistvo u Goraždevcu, zašto samo za Srbe pravda nije dostižna? Svi su zaboravili pobijenu srpsku decu i u Goraždevcu i u Livadicama i u „Oluji“, naglasio je Vulin.

Na današnji dan pre 17 godina nepoznate osobe su iz automatskog oružja pucale na grupu od pedesetak srpske dece na reci Bistrici u Goraždevcu, i tom prilikom ubile Ivana Jovovića i Panteliju Dakića, a ranile četvoro dece.

Za zločin niko nije odgovarao, a istraga je zatvorena pre deset godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari