Vulin: Nisam bio Miloševićev prijatelj, ali jesam saborac 1Foto: Pokret socijalista

Lider PS Aleksandar Vulin položio je u u Požarevcu venac na grob bivšeg predsednika SR Jugoslavije i predsednika Srbije Slobodana Miloševića.

On je novinarima rekao da je na grobu Miloševića da iskaže poštovanje prema čoveku koga je Srbija dva puta izabrala na neposrednim izborima za predsednika, i koji je bio i predsednik SR Jugoslavije.

„Nisam bio ni najbliži ni najvažniji saradnik Miloševića, ni njegov najbliži prijatelj, ali jesam bio njegov saborac, poštovalac onoga što je radio. Oni koji se sada prave da su živeli u neko drugo vreme, to je njihovo pravo i neka ih. Ja sam bio čovek koji se zajedno sa njim borio za neke vrednije i važnije ideale i dok sam ja živ biće tako“, rekao je Vulin.

Kako je naveo, niko ne može da kaže da je bombardovanje Srbije i nasilje na Kosovu i Metohiji bilo opravdano, i niko ne može da kaže da je pljačkaška privatizacija, sve ono što je došlo posle 2000. godine bilo opravdano i željeno od strane Srbije.

Vulin kaže da je Slobodan Milošević svojim životom i svojom smrću zaslužio i ljubav, naklonost i sećanje Srbije.

„Svih ovih godina nakon njegove smrti mi se i dalje pitamo šta se desilo u Haškom tribunalu, mi i dalje ne znamo zašto je umro, kako je umro, ne znamo šta se to desilo da je posle 2000. godine Slobodan Milošević bio kidnapovan i na taj način najavio smrt pravne države, pljačkašku privatizaciju,sve ono što se Srbiji nažalost posle petooktobarskog nasilja i desilo“, kaže Vulin. Milošević je, navodi Vulin, bio predsednik Srbije voljom naroda, a ne voljom ambasadora.

Poštu su danas odali predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj, predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin, zatim Šešeljev lekar i funkcioner radikala Milovan Bojić, kao i nekadašnji premijer Srbije i vicepremijer Savezne Republike Jugoslavije,  Nikola Šainović.

Bivši haški osuđenik Šainović je rekao da je Milošević „velika istorijska ličnost iz teškog istorijskog vremena“, a da je „Slobodanov otpor“ pritisku i komadanju zemlje „istorijski kamen“ Srbije.
„Kada se sećamo Slobodana sećamo se i svih boraca koji su položili život za ovu zemlju“, rekao je Šainović, a preneli su lokalni mediji.

Šešelj je rekao da će što više vreme bude prolazilo „istorija davati objektivniji sud o Slobodanu Miloševiću“ i dodao da je posle „perioda saradnje i perioda sukoba“, u Haškom tribunalu sa Miloševićem postao iskren prijatelj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari