Vulin novi ministar odbrane? 1Foto: Wikipedia

Aleksandra Vulin, lider Pokreta socijalista i aktuelni ministar rada i socijalnih pitanja, ozbiljan je kandidat za mesto ministra odbrane umesto Zorana Đorđevića.

Za Đorđevića se odavno govori da je na mesto ministra odbrane izabran privremeno, najpre umesto smenjenog Bratislava Gašića, a ostao je u novoj vladi u nedostatku adekvatnog rešenja.

„Vulin odavno smatra da je prerastao resor socijalne zaštite i rada i da bi sada mogao da preuzme neki drugi, jači resor. Odbrana je rešenje za koje je on zainteresovan. Odan je Vučiću i čovek od velikog poverenja, a pre svega prijatelj. I pošto Vučiću mnogo znači namenska industrija jasno je da će on za to mesto kandidovati čoveka od poverenja, a to je svakako Vulin“, kaže izvor Danasa i dodaje da je namera i da se napravi novi balans u budućoj vladi .

Izvor Danasa pojašnjava da balans znači da Ana Brnabić slovi za prozapoadnog kandidata i da bi zato i istok morao da ima svog kandidata. Pošto je sadašnji ministar odbrane u dobrim odnosima sa zapadom i NATO-om, procena je da bi to mesto trebalo da pripadne nekom ko je blizak istoku, kaže sagovornik Danasa, blizak Vladi Srbije i dodaje da ne treba zanemariti ni bezbednosni aspekt. Vulin je u odličnim odnosima sa Batom Gašićem, šefom BIA , tako da je ta linija sigurna, ističe naš sagovornik. Na pitanje gde bi mogao da završi aktuleni ministar Đorđević odgovara da uvek ima savetničkih mesta, ali i kancelarije za saradnju službi bezbednosti.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari