Vulin: Prema Crnoj Gori nismo učinili nijedan neprijateljski akt 1BETAPHOTO/MUP SRBIJE/MO)

Mi prema Crnoj Gori nismo učinili ni jedan jedini neprijateljski akt. Stalno slušam kako Srbija ne priznaje državnost Crne Gore. Nije tačno. Doneli ste tu odluku, odlično. Vi ste samostalni, to je vaša stvar. A da li mogu Srbi da budu bar ravnopravni građani Crne Gore. Ne više od toga, naveo je danas u saopštenju ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin.

On je upitao je šta je to Srbija uradila Crnoj Gori.

„Ja znam da je nama proteran ambasador, znam da je protiv nas, prvi u regionu, pretekli su čak i Šiptare i Incka, donet je zakon o negiranju genocida koji treba direktno da pogodi Srbiju i sve Srbe gde god da žive. Nije potpisan Temeljni sporazum sa SPC. Kada je trebalo da se isporuka oružja koje smo dobili od Ruske Federacije sprovede jeftinijim putem preko luke Bar, nama je to odbijeno, morali smo da plaćamo milione da bi to stiglo u Srbiju. Kada im je Srbija dala vakcine oni su odvojili 400 vakcina od svog kontingenta i dali ga tzv. Kosovskim bezbednosnim snagama, tzv. „vojsci Kosova“. Mogli su da daju građanima Prištine recimo, ali ne, oni su hteli da se zna da su dali upravo bezbednosnim strukturama koje mi ne priznajemo i za nas je naravno to veliki napad“, istakao je Vulin za TV Pink.

On ističe da je Srbija dala vakcine, ponudila Mini šengen, ponudila da se potpuno izbrišu granice u smislu lakšeg kretanja ljudi i robe, ponudila pomoć u svakoj prilici Crnoj Gori.

„Šta smo mi to uradili da bi bio „hladni rat“? Kakav „hladni rat“, oko čega? Je li oko toga da nemamo ambasadora u Podgorici, pa nismo ga mi proterali. Mi ambasadora Podgorice u Beogradu nismo proterali. Mi nismo proterali nikoga“, izjavio je ministar policije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari