Aleksandar Vulin, Milorad DdoikFoto: Ministarstvo odbrane

Dok Srbiju vodi predsednik Aleksandar Vučić, Republika Srpska jeste i biće prioritet naše spoljne politike, biće čuvana i pomagana i nikakve Oluje, Jadovna i Jasenovci se neće ponoviti, poručio je danas ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin na zatvaranju 54. „Kočićevog zbora“ u Stričićima.

Republika Srpska nema svoju vojsku, ali srpski narod ima svoju vojsku i niko ne sme ni da pomisli da sa Srbima razgovara silom, ili da pomisli na obnavljanje pogroma, Oluje, Jadovna, Jasenovca.

Niko i nikada, naglasio je Vulin, saopštilo je Ministarstvo odbrane. Ako su Srbi sigurni, mirni i stabilni, gde god da žive, i Balkan će biti miran, siguran i stabilan, poručio je Vulin.

Vulin je ocenio da su svi svedoci pokušaja da se napravi „velika Albanija“ i da on „celom svetu mora da poruči da ako budu ćutali i žmurili na to, moraju da budu svesni da je njihova odgovornost za zlo koje će proisteći“. I svako mora da zna da ono što se dopusti Albancima ne može da se zabrani Srbima. Ne možete rešavati nacionalno pitanje Albanaca, a da ne rešavate nacionalno pitanje Srba, rekao je Vulin.

Srbija će dati sve da sačuva mir. Stabilna i sigurna Vučićeva Srbija je Srbija koja garantuje mir i zbog koje je Balkan u miru. Srbija će učiniti sve, ali moramo znati da je za rat, nesreću i nevolju dovoljan samo jedan, a za mir, stabilnost i progres trebaju bar dva sagovornika, ocenio je on. Član Predsedništva BiH Milorad Dodik je istakao da Srbija i Republika Srpska bez oklevanja pokazuju svoju saradnju na najbolji mogući način. On je zahvalio Vučiću i njegovom timu za značajnu podršku Republici Srpskoj i to ne samo za ono što se čuje i vidi. Srbija je protekle dve godine dala Republici Srpskoj bespovratno 32 miliona evra za različite projekte širom Republike Srpske i mi smo zahvalni na tome, rekao je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari