Vulin: Srbija ostaje vojno neutralna 1Foto: MODS

Srbija nije zainteresovana da postane član NATO, niti bilo kog drugog vojnog saveza, nastaviće sa politikom vojne neutralnosti, ali ćemo voditi računa da unapređujemo saradnju sa NATO kroz Partnerstvo za mir, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin u razgovoru sa zamenicom generalnog sekretara Alijanse Rouz Gotemiler.

Vulin je u Briseli razgovarao i sa pomoćnikom generalnog sekretara NATO za investicije u oblasti odbrane Kamilom Grandom, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

U saopštenju se navodi da su Vulin i Gotemiler razgovarali o političko-bezbednosnoj situaciji u regionu, pitanjima saradnje pod okriljem Partnerstva za mir i saradnje Vojske Srbije sa snagama Kfora.

Vulin je zahvalio na učešću NATO u snagama Kfora i rekao da Srbija nikako ne može da prihvati formiranje vojske Kosova.

Smatramo to bezbednosnom pretnjom i velikim problemom za čitavu regiju, ali snažno podržavamo Kfor i ulogu NATO saveza u njemu. Stav Srbije je da se uloga KFOR ni na koji način ne sme umanjiti i ni na koji način se na prostoru Kosova i Metohije ne sme osetiti nedostatak njegova uticaja, rekao je Vulin.

Gotemiler je zahvalila predsedniku Aleksandru Vučiću na hrabrosti sa kojom vodi Srbiju i na hrabrosti kojom vodi unutrašnji dijalog kada je u pitanju Kosovo i Metohija, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

U razgovoru sa Kamilom Grandom, Vulin je preneo posvećenost Srbije u procesu normalizacije civilnog vazdušnog saobraćaja iznad Balkana.

Vulin je naglasio neophodnost nastavka daljih razgovora usmerenih na iznalaženje obostrano prihvatljivog rešenja u navedenom procesu, koje treba biti zasnovano na Rezoluciji Saveta bezbednosti UN 1244 i Vojnotehničkom sporazumu.

Unapređenje bezbednosti i kontrole vazdušnog saobraćaja na ovom prostoru trebaju biti prioritet u ovom zajedničkom poduhvatu, naglasio je Vulin. 

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

3 reagovanja na “Vulin: Srbija ostaje vojno neutralna”

  1. Da li je moguce sve ovo sto sam procitao u redovima i izmedju redova ? Da gospodja zamenica pomocnika u NATO alijansi hvali Vucica "na hrabrosti kako vodi unutrasnji dijalog " ? Dijalog koji niti postoji niti se odvija niti ga iko vodi. Da Srbija ucestvuje sa NATO-om u "procesu normalizacije civilnog saobracaja itd" Pa da li je taj civilni saobracaj sada u fazi nenormalnoj da mora da se noprmalizujeß I to sa NATO-m ? I da ne pominjem ostale oksimorone oko toga da "Srbija mora da prima nesto od NATO-a za dobrobit "srpskoga naroda "?! Na prvi pogled magla i paucina ali izmedju redova viri nimalo naivna ujdurma. Na posletku da li je jasno javnosti jasno otkud iznenada Vulin otputovao u sediste NATO da im saopsti da Srbija nece u NATO ?! i to bas sad u jeku afere u kojoj se upetljao kao pile u kucinu ?!

  2. Zemlju daju ali vlast ne predaju…!!! Zemlju dajem, ali dijalog ne dajem..!!.Hajduk Veljkovi sledbenici…i tetkini naslednici…

  3. E kad se Gotemilerova pocela diviti i zahvaljivati njegovoj hrabrosti da prica sa nekim ko i cemu se ne treba diviti bilo cemu taj covek radi?Dobro dosli u Severnu Koreju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.