Vulin: Treći rajh je pobeđen, nacizam nije 1Aleksandar Vulin Foto: Ministarstvo odbrane

Ministar odbrane Aleksandar Vulin kazao je danas povodom Dana pobede nad fašizmom da je tog dana Treći rajh pobeđen, ali da je ideologija nacizma još živa.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, Vulin je polagajući venac na Spomenik neznanom junaku na Avali kazao je da je Treći rajh mrtav zahvaljujući ogromnoj žrtvi slobodnog sveta i da je srpski narod bio jedan od stradalnijih i najborbenijih.

„Nacizam i danas postoji, i ova generacija, a bojim se i generacije posle nas, moraće da se bori sa njim, moraće da se bori sa onima koji stvaraju veliku Albaniju, sa onima koji opravdavaju jasenovački genocid, kao i sa svima onima u čijim glavama je nacizam veoma živ i u čijoj praksi je nacizam veoma živ“, rekao je Vulin.

Prema njegovim rečima, kada ne znate ko je streljao srpsku decu u Goraždevcu na reci Bistrici, kada niko nije odgovarao za bombardovanje Srbije, kada niko nije odgovarao za pobijenu srpsku decu, žeteoce u Starom Grackom, hiljade pobijenih Srba u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj, kada niko nije odgovarao za stotine hiljada proteranih Srba u operaciji „Oluja“ i za hiljade Srba koji su ubijeni nakon dolaska međunarodne zajednice na prostor Kosova, kao ni za zlo učinjeno srpskom narodu, onda znate da je nacizam i dalje živ.

On je venac položio u pratnji načelnika Generalštaba Vojske Srbije Milana Mojsilovića.

Dan pobede obeležava se brojnim manifestacijama u Srbiji, kao i svečanostima i okupljanjima kraj vojnih memorijala i mesta stradanja u brojnim opštinama i gradovima širom zemlje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari