Foto: MOD

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, marš je bio prilika da se u izazovnim vremenskim uslovima proveri nivo osposobljenosti pripadnika 63. padobranskog bataljona, a uz poštovanje svih kondicionih normi u Vojsci Srbije. Marš je realizovan u propisanom vremenu koje iznosi pet kilometara na čas tokom kompletne staze.

Vulin je, nakon dolaska u nišku kasarnu „Aerodrom“, koja je bila završna tačka marša, istakao da je 63. padobranski bataljon dostojan nastavljač tradicije slavne 63. padobranske brigade.

– Danas sam imao priliku da se lično uverim u visok nivo njihove fizičke pripremljenosti, izuzetan nivo obučenosti i ono što je najvažnije i ono što odlikuje našu Vojsku – izuzetno visok moral, rešenost da se zemlja čuva i da se sprovode svi zadaci – istakao je ministar odbrane.

Prema njegovim rečima, i u narednom periodu posebna pažnja će se usmeravati na obuku, naročito specijalnih jedinica, na povišenje nivoa fizičke pripremljenosti čitave naše vojske, kao i na dalje unapređenje njihovog materijalnog položaja.