Vulin: Voker dokazao da Srbija nije kriva 1Foto:FoNet/Nenad Đorđević

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Aleksandar Vulin izjavio je danas da je nekadašnji šef verifikacione misije na Kosovu Vilijam Voker dokazao da Srbija ni na koji način nije izazvala bombardovanje, nije bila kriva za bombardovanje, niti na bilo koji način može biti odgovorna za zločin.

To je nešto što je Srbija oduvek znala, a sada je prilika da zna ceo svet, izjavio je Vulin.

„Iza svakog velikog zločina stoji velika laž. Iza zločina NATO agresije stajala je laž o događajima u selu Račak na Kosovu, i stajala je laž Vilijama Vokera. Srbija će se, naravno, obratiti Ujedinjenim nacijama, mi ćemo tražiti da se UN i ne samo one, izjasne prema ovome“, dodao je on.

Vulin smatra da čitav svet mora dobro da razmisli da li će ikada više dopustiti takvo ponašanje jer se postavlja pitanje da li će, ukoliko Voker prođe neosuđen, iko ikada više imati poverenje u bilo kakvu misiju i međunarodnu zajednicu.

Vulin je zaključio da je Voker došao da bi našao opravdanje za bombardovanje Jugoslavije, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari