Vulin: Vučića napadaju jer neće da prizna Kosovo 1Foto: FoNet/ MOD

Ministar odbrane Aleksandar Vulin ocenio je danas da napadi na predsednika Aleksandra Vučića i tvrdnje da je Srbija podeljeno društvo dolaze kao posledica činjenice da Vučić odbija da prizna nezavisnost Kosova.

„O Srbiji se piše kao o podeljenoj zemlji zato što je Srbija koju vodi Vučić uspešna i samostalna i zato što Vučić nije i neće da prizna takozvano Kosovo. Da jeste, bio bi najveći demokrata u regionu, a Srbija primer demokratije. Uspešna i slobodna Srbija je Vučićev greh koji mu neće oprostiti“, rekao je Vulin.

On je u pisanoj izjavi naveo da se već nedeljama mediji utrkuju ko će glasnije napasti Srbiju i kao primer pomenuo domaće ali i medije u Nemačkoj, Hrvtskoj, Crnoj Gori i u Prištini.

„Vučić je na izborima osvojio 60 odsto glasova.

U Severnoj Makedoniji SDSM je pobedio sa jednim procentom razlike, u Hrvatskoj je HDZ pobednik sa 37,26 posto i nije ni blizu formiranja Vlade bez široke koalicije.

Severna Makedonija i Hrvatska po izveštavanju istih medija nisu ‘podeljena društva’ a Srbija jeste.

Suditi o stanju u Srbiji na osnovu divljanja siledžija na ulicama Beograda bilo bi kao kada bi o Hrvatskoj sudili prema ustaškim parolama navijača Dinama ili Hajduka i njihovim tučama sa policijom“, ocenio je Vulin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari