Za Sašu Jankovića Žilnik, Ramač, Tešin, Ketig... 1

Na inicijativu Vojvođanskog kluba, početkom ovog meseca, pokrenuta je inicijativa da se sačini provojvođanski Proglas, koji će kao potpisnike okupiti javne ličnosti, naučnike, umetnike, novinare, aktiviste nevladinih organizacija i javno misleće građane.

Na Proglas 81, svoj potpis su stavili ukupno 81 ličnost, a to su ljudi od imena, koji u ime budućnosti takve Vojvodine u Srbiji, pozivaju građane i građanke Vojvodine da podrže Sašu Jankovića i da glasaju za njega na predstojećim izborima za predsednika Srbije, naglasila je na početku konferencije za novinare Branislava Kostić, predsednica Vojvođanskog kluba. Konferencija je održana juče u Vojvođanskom klubu, sa koje je organizovan i livestream na društvenim mrežama. U ime inicijatora Proglasa, prisustvovali su, pored Branislave Kostić, i Živan Berisavljević, predsednik Političkog saveta IV Vojvođanske konvencije, a u ime potpisnika akademik Tomislav Ketig, novinar Igor Mihaljević i glumica Srpskog narodnog pozorišta Lidija Stevanović.

Lidija Stevanović je prisutnima pročitala Proglas 81, u kojem se, između ostalog, ističe da „dolepotpisani“ građani, pripadnici onih 26 naroda koji u Vojvodini žive, predstavnici građana i organizacija civilnog društva, te javnog, kulturnog, privrednog i političkog života, pozivaju građane i građanke Vojvodine da pruže ključnu političku i izbornu podršku kandidatu za predsednika Republike Srbije – Saši Jankoviću.

Među potpisnicima su, između ostalih, reditelj Želimir Žilnik, glumac i reditelj Radoslav Rale Milenković, pisac Srđan V. Tešin, kompozitorka Aleksandra Vrebalov, brojni novinari među kojima su i Marina Fratucan, Željko Bodrožić i Mihal Ramač, akademici Julijan Tamaš, Miloš Tešić, Jožef Salma i Tomislav Ketig, na desetine naučnih radnika, advokata, pravnika, ekonomista, lekara, analitičara, sportskih radnika, članica i članova nevladinih organizacija, kao i bivši gradonačelnik Novog Sada Jovan Dejanović koji je juče i prisustvovao javnom objavljivanju Proglasa. Proglas su potpisali i Boško Kovačević, Ilija Ćosić, Dubravka Valić Nedeljković, Stanko Pihler, Olivera Radovanović, Petar Latinović i brojne druge ličnosti.

„Okupili smo ove ljude, potpisnike Proglasa da svojim ugledom i dignitetom, u ime te i takve Vojvodine koje nema, ali bi je moralo biti, pozovu građanke i građane Vojvodine da izađu na izbore i podrže kandidata građana Sašu Jankovića“, pozvala je još jednom, na kraju konferencije dr Branislava Kostić ljude da 2. aprila izađu na izbore i zaokruže kandidata pod brojem 1 – Sašu Jankovića.

Najavljeno je da će potpisnici Proglasa 81 biti prisutni i u subotu, 25. marta u podne na predizbornom mitingu Saše Jankovića koji će biti održan na stepeništu Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari