Zaev sa Kurtijem razgovarao o jačanju odnosa Severne Makedonije i Kosova 1Foto: Facebook/ Albin Kurti

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev primio je danas lidera „Samoopredeljenja“ sa Kosova Albina Kurtija, sa kojim je razgovarao o budućoj saradnji i jačanju bilateralnih odnosa dve zemlje, saopštila je vlada u Skoplju.

Kako se navodi, na sastanku premijera Zaeva i lidera „Samoopredeljenja“ Kurtija „potvrđeni su izuzetno dobri odnosi dve zemlje“ i  naglašeno da su njihovo održavanje i nove inicjative za saradnju od  izuzetnog značaja i za Zapadni Balkan i za svaku zemlju u regionu pojedinačno, iz ugla zajedničkih aspiracija za članstvo u EU“.

U razgovoru su kao prioriteti izdvojeni projekti infrastruktornog povezivanja, među kojima se, osim autoputa Skoplje – Blace, izdvajaju putna povezuvanja Tetova i Prizrena, kao i dodatno formiranje kapaciteta na grančnom prelazu „Jažince“, koji će,ističe se, u velikoj meri olakšati komunikaciju građana i biznis zajednice zapadnog dela Severne Makedonije i jugozapadnog regiona Kosova.

Sastanku premijera Zorana Zaeva i i lidera „Samopredeljenja“ Albina Kurtija u Vladi Severne Makedonije pristvovali su poslanik njegove stranke SDSM Muhamed Zećiri i novozabrani poslanici u kosovskom parlamentu Fitore Pacoli i Liburn Aliu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari