Zahtev ZZS i GDF da se Ujedinjeni protiv kovida uključe u borbu protiv pandemije 1Foto: TW /GDF

Zajedno za Srbiju i Građanski demokratski forum zatražili su danas da neformalna organizacija Ujedinjeni protiv kovida budu institucionalno uključeni u borbu protiv pandemije korona virusa.

„Vlast je zakasnila sa uvodjenjem odgovarajućih mera. Podsećamo da su lekari okupljeni u Ujedinjenji protiv kovida, još 14. oktobra predložili jasan plan koji je neophodno sprovesti, a da se vlast o to potpuno oglušila. Gubitak poverenja doveo je do nemogućnosti zavodjenja reda. Zdravstveni sistem je ušao u dramatične probleme i rizik od nemogućnosti pružanja pomoći bolesnima i povećanja broja žrtava postao je ogroman“, naveli su u zajedničkom saopštenju lideri tih organizacija Nebojša Zelenović i Zoran Vuletić.

Oni su dodali da nije tačno da mere nisu uvedene zbog očuvanja ekonomije.

„Odlaganje uspostavljanja reda dovelo nas je do povećanja broja obolelih i nužnosti preduzimanja drastičnih restrikcija. Takav pristup dovodi ekonomiju u rizik od izazivanja velikih gubitaka, koje bi bilo moguće izbeći. Zdravstvo u Srbiji vode politički kadrovi, a ne sposobni i stručni ljudi. Nekompetencija ovih politikanata ugrožava živote i zdravlje ljudi“, naveli su oni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari