Zahtev Haljimijeve partije nije na dnevnom redu 1Foto: Fonet / Aleksandar Levajković

„Mene taj slučaj ne interesuje. Morate zvati Rizu Haljimija i njega pitati o inicijativi da se premijeru Vučiću poništi priznanje koje je dobio kada sam ja bio predsednik opštine Preševo“, rekao je za Danas bivši predsednik preševske opštine Ragmi Mustafa iz Demokratske partije Albanaca (DPA) u kojoj je u međuvremenu došlo do podela.

Predsednik Demokratske unije doline (DUD) dr Skender Destani, čija je partija odnedavno ušla u vladajuću koaliciju u preševskoj opštini, za naš list precizira „da je pokretač inicijative za opoziv priznanja premijeru Vučiću zamenik predsednika opštinskog odbora Haljimijeve PDD i da je on smenjen sa te funkcije“.

– Samo onaj koji je dodelio bilo kakvo priznanje, a to je bivši predsednik opštine Ragmi Mustafa, to može i da opozove. Sada je to na novoj političkoj koaliciji, a ja za tu inicijativu čujem samo od novinara, objasnio je za Danas Destani. On precizira da „ovaj zahtev Partije za demokratsko delovanje Rize Haljimija nije bio razmatran na sednici lokalnog parlamenta i da ne zna da li će uopšte o tome biti priče pošto nije zakazana za skorije vreme sednica skupštine“. Tokom jučerašnjeg dana novinar Danasa nije uspeo da stupi u kontakt sa smenjenim zamenikom predsednika opštine i pokretačem inicijative za opoziv priznanja premijeru Srbije DŽelalom Mehmetijem. Zahvalnicu za poseban razvoj opštine Preševo Aleksandru Vučiću dodelio je predsednik opštine Preševo Ragmi Mustafa 15. jula 2015. kada je otvoreno vanbolničko porodilište u komuni gde živi više od 97 procenata etničkih Albanaca, na svečanosti kojoj je prisustvovao i predsednik srpske vlade.

Vladajuću koaliciju u Preševu, čija skupština opštine broji 38 odbornika, čine odbornici Partije za demokratsko delovanje (PDD) 10, frakcija Demokratske partije Albanaca (DPA) 9, Demokratska unija doline (DUD) 2 i Demokratska unija Albanaca (DUA) 1. U opoziciji su 12 odbornika Demokratske alternative (DA) i četiri iz izvornog krila Demokratske partije Albanaca (DPA).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari